به گزارش راهبرد معاصر ، رضا رحمانی شب گدشته پس از بازدید از مناطق سیلزده شهرستان سیمرغ در نشست صمیمی با فعالان اقتصادی آسیبدیده از سیل مازندران حاضرشده و به مشکلات فعالان اقتصادی و صنفی گوش داد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در این نشست با اشاره به اینکه مدیریت استان مازندران یک رکورد بر جای گذاشت و در حادثهای با این ابعاد کمترین تلفات انسانی را داشتیم، تصریح کرد: جان انسان مهم و باقی خسارات قابل جبران است.
وی در ادامه ضمن تشکر از مردم به خاطر صبر و تحمل مثالزدنی آنان و مشارکت در کمک به هم نوع، گفت: بهعنوان یکی از اعضای دولت از استاندار، مدیران، نیروهای مسلح، ائمه جمعه، هلالاحمر و مردم تشکر میکنم.
رضا رحمانی بابیان اینکه از ابتدای حادثه ابلاغیهای به همه استانها فرستاده شد تا با همه توان به کمک مردم بشتابند، تصریح کرد: روزهای اول حادثه فقط دو استان مشکل داشتیم اما در روزهای بعد بسیاری از استانها درگیر شدند با اینوجود خیلی از استانها امکانات جمعآوری و ارسال کردند.
وی افزود: دولت مصوباتی را برای مردم خسارتدیده ارائه کرد تا امروز در حوادث قبلی این تعداد و حجم مصوبه را شاهد نبودیم همچنین مرحله دوم مصوبات دولت در حوزه خسارت به واحدهای صنعتی، معادن و حوزه کشاورزی است.
وزیر صنعت، معدن و تجار با اشاره به اینکه در مازندران و گلستان که اولین استانهای درگیر بودند تعدادی از واحدها آسیب دیدند، اظهار کرد: در گلستان بیشتر دارهای قالی و قالیبافان آسیب دیدند که در حال تکمیل میزان برآورد خسارت هستیم.
رحمانی با بیان اینکه از استانهای مختلف برای کمک به مردم تماس میگیرند و اظهار علاقهمندی میکنند، تصریح کرد: دولت مصوباتی ارائه میکند و ما هم هر چه در توان داریم بهصورت ویژه برای شهرکهای صنعتی کمک خواهیم کرد.
وزیر صنعت، معدن و تجار با اشاره به اینکه در حوزه کاری صنعت آسیبشناسی در حال انجام است باید ببینیم مشکل از کجا بوده است، اظهار کرد: در ساختوسازها مراعات کنیم تا جلوی خسارات گرفته شود.
وی در رابطه با تصمیم هیأت دولت در رابطه با اصناف، گفت: دو پیشنهاد کمک بلاعوض و وام قرضالحسنه مطرح شد که موضوع وام ابلاغ شد.
رحمانی بابیان اینکه دولت برای زیرساختها کمک خواهد کرد و برای شهرکهای مازندران بهصورت ویژه کمک میکنیم، تصریح کرد: مردم و مسؤولین خوب درصحنه حضور داشتند و حماسهای دیگر خلق کردند.
وی افزود: ادعا دولت جبران کامل خسارت مردم نیست اما دولت هر کاری بتواند انجام خواهد داد و در کنار مردم خواهد ماند.
این مسؤول در پایان گفت: برای اولین بار 26 استان کشور همزمان آسیب دیدند و خسارت سنگینی به همه استانها وارد شد.
استاندار مازندران در این نشست با اشاره به اینکه مصیبت و حادثهای برای کشور پیش آمد و از بالاترین مقام کشور یعنی مقام معظم رهبری پیام دلگرمکننده و راهگشا ارائه میشود و همه نیروهای نظامی و غیرنظامی را بسیج میکنند که کمکحال مردم باشند، اظهار کرد: رئیسجمهور از ساعات اول حادثه سیل اخیر استان چندین بار بهصورت تلفنی پیگیر وضعیت استان بودند.
وی افزود: یکی از دلایل ثبات و قوام این کشور وفاق و همدلی است که در طول این چهل سال توانستیم مشکلات و تحریمها را طی کنیم.
مجید حسینزادگان با اشاره به اینکه اگر در بخش اقتصادی و صنعتی آسیب ببینیم و جبران نکنیم اثرات غیرمستقیم و تأخیری بیشتری نسبت به نداشتن سقف دارد، تصریح کرد: سیل اخیر مزید بر علت شرایط سخت واحدهای اقتصادی شده است.
وی ادامه داد: حضور مقام وزارت باعث دلگرمی بخش اقتصادی استان است و خوشحالیم که در کنار رفع خسارت بخشهای زیربنایی، ابنیه، کشاورزی و مسکونی مشکلات بخش اقتصادی که مهمترین نیاز امروز کشور است مرتفع خواهد شد.
استاندار مازندران بابیان اینکه انتظار داریم دولت حمایت و نگاه ویژهای به بخش صنعت داشته باشد تا سیل خوبیها و حمایتها برای استان رخ دهد، اظهار کرد: حداقل حق استان مازندران ایجاد صنایع تبدیلی است.
حسینزادگان با اشاره به اینکه اگر بخواهیم هر میزان در بخش کشاورزی توسعه و پیشرفت پیدا کنیم باید پایانه قوی و صنایع تبدیلی مرتبط شکل گیرد، تصریح کرد: انشاالله حمایت شما شامل حال خسارت دیدگان و خسارت ندیدگانی باشد که اگر از آنان حمایت نکنیم بدتر از سیل اخیر خواهد بود.
فرماندار سیمرغ در ادامه این نشست با اشاره به اقدامات انجامشده در سیل اخیر شهرستان سیمرغ، اظهار کرد: کمتر از دو ساعت همه شهرستان دچار آسیب و خسارت شد.
وی افزود: عمق فاجعه آنقدر زیاد بود که برخی از مقامات کشوری که در شهرستان حضور پیدا کردند وقتی عمق فاجعه را دیدند گریستند.
مجتبی حبیبنژاد بابیان اینکه شرایط بسیار وحشتناکی بود که با همکاری همه سازمانها و نهادها توانستیم این موضوع را مدیریت کنیم، تصریح کرد: 20 کیلومتر نوار رودخانهای در شهرستان داریم و شرایط بهگونهای است که به خاطر برداشتهای نامتعارف، عدم لایروبی و اجاره دادن بستر رودخانه سبب این بلای خانمانسوز شده است.
وی ادامه داد: بررسیها نشان میدهد که میتوانستیم این موضوع را بهتر مدیریت کنیم تا این آسیب وحشتناک به مردم وارد نشود و هزینههای چندین برابر هم به دولت تحمیل نشود اما به علت کمبود اعتبارات و سیاستهای مدیریت و مهندسی رودخانهها این اتفاق رخ نداد.
فرماندار سیمرغ با اشاره به اینکه پلی که تنها راه ورودی به ناحیه صنعتی است با سیل اخیر از بین رفت و راه ارتباطی قطع شد، اظهار کرد: صاحبان صنایع با مشکل تردد مواجه هستند و باید از چندین روستا عبور کنند که این راههای روستای به دلیل عرض کم امکان تردد تریلیها فراهم نیست.
وی افزود: من دو سال تذکر دادم و تأکید کردم، چندین نشست برگزار شد اما تاکنون منجر به نتیجه نبوده است که نهایت امر با سیلاب اخیر این پل خراب شد.
حبیبنژاد با بیان اینکه با دستور استاندار راه فرعی در حال آمادهسازی است تا تردد تریلیها را داشته باشیم، تصریح کرد: سابقه برخی پلها به 30 سال قبل برمیگردد که بدون مطالعات و بهصورت سنتی احداثشدهاند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه ناحیه صنعتی سنگتاب بهعنوان پایلوت ناحیه صنعتی بدون واحد تعطیل در سطح مازندران معرفی شد، گفت: توانستیم واحدهای صنعتی تعطیل و راکد این مجموعه را فعال کنیم.
فرماندار سیمرغ با اشاره به اینکه توانستیم 30 میلیارد تومان از منابع 6 درصدی دولت را در اختیار صاحبان صنعت بگذاریم، اظهار کرد: با اینکه شهرستان کوچک هستیم صنعتگرانی داریم که کالاهای خود را صادر میکنند همچنین تولیدکنندگانی داریم که تا 2 میلیون دلار صادرات را به کشورهای حاشیه خزر دارند.
وی افزود: یکی از نیازهای این شهرستان با توجه به تازه تأسیس بودن آن ارتقا نمایندگی صنعت، معدن و تجارت شهرستان به اداره است تا مردم شهرستان از این مجموعه بهرهمند شوند.
سیدمجتبی پیرزاده رئیس اتاق اصناف مرکز مازندران در ادامه این نشست با اشاره به اینکه جایگاه اصناف از ابتدای انقلاب، دوران دفاع مقدس، دوران بازسازی و حوادث برکسی پوشیده نیست، تصریح کرد: اصناف در تمام مواقع بهصورت خودجوش پایکار حاضر بوده و کوتاهی نکرده است.
وی افزود: در حال حاضر همصنفهای مختلف بهصورت خودجوش اقدام به ارائه خدمات به مردم کردند تا مشکلات افراد سیلزده را کمتر کنند.
رئیس اتاق اصناف مرکز مازندران با تأکید بر اینکه جامعه اصناف را افرادی تشکیل میدهد که با سرمایه شخصی خود اقدام به ایجاد اشتغال کرده و مشکلات جامعه را مرتفع میکند، اظهار کرد: این قشر باید بیشتر موردتوجه قرار گیرد.
پیرزاده در پایان گفت: همانقدر که نظام و دولت از اصناف انتظار دارند به همان اندازه هم اصناف انتظار دارند نگاه ویژهای به این قشر شود.
عضو هیات امنای ناحیه صنعتی سنگتاب سیمرغ در ادامه این نشست با اشاره به اینکه مشکلات پیشروی رودخانه و نداشتن پل ارتباطی را از 20 سال گذشته داریم، اظهار کرد: به دلیل نبود راه ارتباطی از پل بالا رستم استفاده میکردیم اما خواهش میکنم پل نیمهتمام روستای سنگتاب را برای ما به اتمام برسانید.
محمود احمدی بابیان اینکه به دلیل نداشتن راه از مسیر ارتباطی دو روستا استفاده میکنیم، تصریح کرد: همه اتفاقات را به گردن ترامپ و ترامپها نیندازیم چراکه برخی مشکلات را باید به دست خودمان حل کنیم.
وی ادامه داد: شاید در مسائل کلان با ترامپ مشکل داشته باشیم اما مسائل کوچک مربوط به توان مدیران ماست که باید قدرت و علم خوبی داشته باشند.
عضو هیات امنای ناحیه صنعتی سنگتاب سیمرغ در پایان گفت: در محدوده واحدهای تولیدی همه توانمند هستند، دل ما میسوزد، دل شما هم به حال ما بسوزد.
در انتهای این نشست نمایندگان اصناف، واحدهای صنعتی و تجاری به بیان مشکلات و خواستههای خود پرداختند که عمده درخواستها مربوط به لایروبی رودخانه تلار، توجه ویژه به مشاغل خانگی آسیبدیده، تکمیل پل نیمهکاره شهرک صنعتی سنگتاب، جلوگیری از تجاوز به حریم رودخانه و تسریع در پرداخت و کاهش بروکراسی اداری تسهیلات کمبهره دولت بود.